Φωτίζοντας το τραύμα

Επαναλαμβάνουμε με μεγάλη συγκίνηση και χαρά, αυτό το εργαστήριο βάλσαμο!!!
Μπορεί μια εργασία πάνω στα τραύματα μας να είναι απαλή σαν ροδοπέταλο?
Διαβάστε τις εμπειρίες συμμετεχόντων στο σεμινάριο.
******************************************************
“Σοφία μας
Μέσα από την καρδιά μου σε ευχαριστώ για το δημιουργικό διήμερο που βίωσα.
Με τη γνώση που μας μεταφέρεις και την πολύτιμη βοήθεια σου,νιώθω ότι τα τραύματα μου δεν είναι πλέον τόσο γιγάντια και φοβερά όσο μου φαίνονταν…”
Ειρήνη Π.
“Ευλογημένες είναι οι στιγμές που περνάς δίπλα στη Σοφία.
Σε αυτό το δύσκολο ,μεγάλο αλλά λυτρωτικό και καθοριστικό ταξίδι προς τη γνώση του εαυτού, είναι αξία ανεκτίμητη να έχεις την καθοδήγηση, τη γνώση και την φροντίδα της.
Να ξέρεις πως όταν καταθέτεις τα εύθραυστα κομμάτια της ψυχής σου, θα τα φροντίσει με αγάπη και σεβασμό.
Σε ευχαριστώ που είσαι δίπλα μου και με βοηθάς να θεραπεύσω το παρελθόν μου ,για να μην τιμωρήσω το μέλλον μου.
Ευγνώμων”
Κατερίνα Κ.
“Ενα πλήρες εργαστήριο, μια άριστη ανάλυση του θέματος.
Είχε τρία μέρη
1) Θεωρητικό
2)Πρακτικό, στο οποίο βιώσαμε καταστάσεις
3)Θεραπευτικό, όπου ο κάθε συμμετέχων συγκεντρώθηκε στον εσωτερικό του κόσμο για να δεί το φώς και την δύναμη μέσα του.
Στο τέλος της εργασίας ένιωθα εξουθενωμένη και χαρούμενη.
Μετά από ένα βαθύ ύπνο,το επόμενο πρωί ξύπνησα με θετική διάθεση, γεμάτη ενέργεια.
Βλέπω το φώς και θα το κρατήσω κάθε μια μέρα.
Ευχαριστώ!”
Αλενούς
“Οπως σε όλα τα σεμινάρια της Σοφίας έτσι και σε αυτό, που φροντίσαμε τα τραύματα μας, συμβαίνουν μικρά θαύματα με ξεχωριστό τρόπο στον καθένα.
Ανοίγει η Σοφία το κασελάκι της του θησαυρού των γνώσεων, της σοφίας και της εμπειρίας της ζωής και τα μοιράζεται μαζί μας απλόχερα και γενναιόδωρα.
Φεύγω από κάθε σεμινάριο έχοντας γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό μου, έχοντας πάρει δύναμη και ξέροντας ότι είμαι ικανή να ζήσω και να απολαύσω τη ζωή με τις δυσκολίες και τις χαρές που έχει να μου προσφέρει.
Περιμένω με ανυπομονησία τις επόμενες συναντήσεις μας.”
Ελίζα
**********************************************************************************************************************************
Απο τη σειρά Σεμιναρίων για την Αφύπνιση του Υψηλού ανθρώπινου δυναμικού, η εργασία μας για την απελευθέρωση τραυμάτων.
Γιατί αν δεν κοιτάξουμε το τραύμα,θα μας κοιτάζει αυτό!
Βιωματική, βαθιά εργασία που μας οδηγεί βήμα βήμα στην αναγνώριση της αληθινής φύσης των τραυμάτων που έχουμε βιώσει και την ασφαλή απελευθέρωση τους, έτσι ώστε να επέλθει η ίαση σε όλους τους τομείς της ζωής μας.
*Χωρις να χρειαστεί να εκτεθούμε μιλώντας για τα τραύματα μας, μέσα απο διάδραση απλή σαν παιχνίδι και ταυτόχρονα πολύ διεισδυτική, αποκτάμε επίγνωση του εαυτού και της συμπεριφοράς μας ,όπως καθορίζονται μέσα απο τις εμπειρίες μας.
* Μαζί θα δούμε τα συναισθήματα,τις πεποιθήσεις και τις ανεκπλήρωτες ανάγκες πίσω απο αυτά, που διατηρούν την προσκόλληση μας στα πάσης φύσεως και προέλευσης τραύματα.
* Θα εντοπίσουμε πως η τραυματική εμπειρία εκδηλώνεται στο σώμα και το περιορίζει, θα εξερευνήσουμε την μνήμη του σώματος.
* Θα ελευθερώσουμε το τραύμα απο εκει που δημιουργήθηκε,θα εργαστούμε στο επίπεδο της ενδομήτριας ζωής, της βρεφικής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας, θα ανιχνεύσουμε αν μεταφέρεται σε μας απο την προγονική γραμμή και θα επαναφέρουμε την εγκλωβισμένη σε αυτά τα επίπεδα ενέργεια μας.
* Θα αναγνωρίσουμε πως και πότε το αρχικό τραύμα επαναπυροδοτείται και την χημική και μηχανική διαδικασία που ακολουθεί ο εγκέφαλος,οταν συμβαίνει αυτό.
* Θα κατανοήσουμε οτι πολλές φορές ταυτιζόμαστε με εμπειρίες πόνου,για να νιώθουμε συνδεδεμένοι με την οικογένεια μας-αν προέρχονται απο εκεί- η ακόμα και για να έχουμε προσωπική ταυτότητα και υπόσταση,καθώς αγνοούμε αφου δεν έχουμε βιώσει,τις ενέργειες της χαράς , της αποδοχής ,της αληθινής μας φύσης.
* Θα βιώσουμε τρόπους ενδυνάμωσηςτου εσωτερικού παιδιού και της διαγενεακής μας γραμμής.
* Θα θέσουμε τα όρια του σημερινού εαυτού μας,ώστε να αισθανθούμε ασφαλείς να δημιουργήσουμε νέες και υγιείς σχέσεις, μέσα απο τον επαναπροσδιορισμό του εσωτερικού παιδιού.
Ενα εργαστήριο συνειδητοποίησης, αλλαγής οπτικής και υπέρβασης, με βιωματικές τεχνικές απο την ενεργειακή ψυχολογία , την ψυχανάλυση,την εκφραστική κίνηση, τον διαλογισμό και την σαμάνικη σοφία, δοσμένο μέσα απο την Ανιδιοτελή Αγάπη και την καθοδήγηση της Πηγής της Ζωής.
Γιατί δεν αρκούν οι θετικές δηλώσεις?
Γιατί οι δημιουργικοί οραματισμοί δεν φτάνουν για να δημιουργήσουν την πραγματικότητα μας;
Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει ενα ποτήρι που έχει υπολείμματα νερού,φερμένου απο βάλτο, και εμείς συμπληρώνουμε και το γεμίζουμε με φρέσκο γάργαρο νερό πηγής.
Το σύνολο του νερού θα είναι καθαρό η μολυσμένο?
Κατανοούμε οτι για να απολαύσουμε πραγματικά το ζωογόνο ύδωρ της Ζωής, χρειάζεται να αδειάσουμε προηγουμένως το σκεύος μας απο κάθε υπόλειμμα?
Η ίδια διαδικασία συμβαίνει στη ζωή μας.
Τα υπολείμματα μέσα μας είναι τα πάσης φύσεως τραύματα που έχουμε βιώσει, και έχουν αποτυπωθεί στο σώμα,στον συναισθηματικό κόσμο και το αιθερικό μας πεδίο.
Αν δεν εκφραστούν ώστε να ελευθερωθούν, και τα αποτύπωματα τους να σβύσουν,τότε καταπιέζονται βαθειά μέσα μας, ενεργοποιούνται εν αγνοία μας και καθορίζουν την πραγματικότητα μας.
Οι θετικοί οραματισμοί και οι δηλώσεις είναι εξαιρετικά εργαλεία έχουν αποτέλεσμα, και είναι εύκολα στην χρήση τους, γιαυτό και τόσο δημοφιλή!
Επονται όμως της δικής μου βούλησης να διαπεράσω και να αποχαιρετήσω τον πόνο.
Η διάρκεια και η αποτελεσματικότητα τους είναι περιορισμένη, εαν δεν έχει προηγηθεί αυτογνωσία και ίαση τραυματικών εμπειριών.Αν η σειρά αντιστραφεί, η έκβαση θα είναι απογοητευτική.
Το κίνημα της θετικής σκέψης ξεκίνησε γύρω στο 1960, που αλλού, στην Αμερική, είναι υπεύθυνο για πολλά δεινά, και δημιούργησε στρατιές σχολών “αυτοβελτίωσης”,βασισμένων στη λατρεία της επιτυχίας, στην προσήλωση στην ευτυχία,και την άρνηση μιας πολυ ανθρώπινης πλευράς,του πόνου.
Εδινε βάρος στο φαίνεσθαι και όχι στο είναι.
Εμείς οι άνθρωποι,έχουμε δαιμονοποιήσει τον πόνο,έχουμε μεγενθύνει τον φόβο μας γι αυτόν και τον αποφεύγουμε με κάθε αντίτιμο.
Το να περάσουμε όμως μέσα από τον πόνο είναι αυτό που θα αλλάξει τη ζωή μας επι της ουσίας.
Αυτή είναι η υπέρβαση.
Υπερβαίνω τον πόνο, αλλιώς , αποφευγοντας τον, τον καθιστώ τελικά παντοδύναμο.
Σας ενδιαφέρει το φαίνομαι ή το είμαι?
Εργαστήριο Αφύπνισης του Υψηλού ανθρώπινου δυναμικού
Φωτίζοντας το τραύμα.
Μέσα απο την Ανιδιοτελή Αγάπη και την καθοδήγηση της Πηγής της Ζωής,
σας περιμένω να γεμίσουμε με γάργαρο νερό τα σκεύη μας.
Όλοι οι άνθρωποι έχουν τραύματα; Είναι το τραύμα ενας κοινός ανθρώπινος τόπος?
Ας δούμε μαζί αυτή την υπόθεση εργασίας.
Ας υποθέσουμε ότι εσείς μέχρι σήμερα, έχετε περάσει τη ζωή σας σαν αγωγοί της Αγάπης της Δημιουργίας, χωρίς να έχετε βιώσει συγκρούσεις, απέχθειες και άλλα σκοτεινά συναισθήματα και δεν τα έχετε δημιουργήσει και για κανέναν γύρω σας.
Ας υποθέσουμε ότι γονείς σας ήταν άνθρωποι που τους συνέδεε μια υγιής αγάπη με την έννοια που έχει δοθεί από την Πηγή της ζωής, και αυτή την αγάπη την μοιράστηκαν και την πολύ σημαντική στιγμή της σύλληψης σας, ότι αυτή η αγνή αγάπη δηλαδή ένωσε το ωάριο και το σπερματοζωάριο, και δημιούργησε εσάς.
Ας υποθέσουμε ότι και οι γονείς των γονιών σας είχαν την ίδια ευλογία να γνωρίζουν, να βιώνουν και να μεταδίδουν την αληθινή έννοια της αγάπης και ας υποθέσουμε ότι όλη η σειρά προγόνων πίσω από τους δύο γονείς σας είχαν την ίδια ακριβώς ευλογία.
Δεν μετέφεραν δηλαδή κανένα τραύμα καθώς ήταν το ζωντανό παράδειγμα της αγάπης πάνω στη γη.
Αν ανήκετε σε αυτήν την υπέροχη σπάνια κατηγορία ανθρώπων, είναι σίγουρο, ότι ένα κείμενο που μιλά για τα τραύματα δεν σας αφορά και έτσι δεν θα διαβάζατε τώρα αυτές τις γραμμές.
Καθώς οι άνθρωποι απέχουμε μέχρι ώρας από την έκφραση της αγάπης που υπάρχει μέσα μας- είναι στη φύση μας-, χρειάζεται να την ξανά μάθουμε, να την εν θυμηθούμε, να την ανακαλύψουμε.
Οι γονείς μας ήταν κι αυτοί ατελείς άνθρωποι όπως και οι πρόγονοι μας,όλοι στην διαδικασία της εξέλιξης, έτσι χωρίς συνειδητά να το επιλέξουν, μεγάλωσαν αντιγράφοντας τα τραύματα που είχαν δημιουργηθεί από τους δικούς τους προγόνους.
Όταν την παίρνουμε σαν δεδομένη αυτή η αλυσίδα αναπαραγωγής πόνου μοιάζει να είναι η κληρονομιά μας ,η ταυτότητα μας και τελικά γίνεται η ίδια μας η Μοίρα.
Η ελεύθερη βούληση είναι αυτή που μας οδηγεί στην δημιουργία της ζωής μας.
Η αναγνώριση και η απελευθέρωση των τραυμάτων είναι όφελος για μας, τους απογόνους μας και ολόκληρο το ανθρώπινο γένος
Το να υπάρχει τραυματική εμπειρία μοιάζει άπρεπο, φέρνει ντροπή, ενοχή, μας καθιστά αδύναμους και έτσι δέσμιους για πάντα ενός εσωτερικού βωβού πόνου.
Ο φόβος μας να το παραδεχτούμε και να το απελευθερώσουμε, γίνεται πιο δυνατός από την επιθυμία μας για ζωή.
Μέχρι να επιλέξουμε ότι μπορούμε να εν θυμηθούμε, ότι μπορούμε να ανθίσουμε ξανά μέσα στην αγάπη.
Σας περιμένω γεμάτη έμπνευση και χαρά να φωτίσουμε τις σκοτεινές μας πλευρές με τρόπο ασφαλή,έτσι ώστε να μην μας φοβίζουν πιά!
Καλή αντάμωση.
Με αγάπη , Σοφία.
Παρέχεται πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες και κρατήσεις
69 34 25 94 42   και     sofiafoskolou@yahoo.gr