Η Γιορτή της Ανθρωπότητας

Γιορτή της ανθρωπότητας θα έπρεπε να είναι κάθε μέρα!

 

Μέχρι ώρας, γιορτάζεται κάθε χρόνο την πανσέληνο του Ιουνίου και σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της περιόδου του Βεσάκ, της μεγαλύτερης πνευματικής γιορτής του χρόνου.

 

Το Βεσάκ απλώνεται σε τρεις πανσελήνους, ξεκινά με την γιορτή της ανάστασης την πανσέληνο Απριλίου, κορυφώνεται με την πανσέληνο της φώτισης τον Μάιο και ολοκληρώνεται με την γιορτή της ανθρωπότητας, η αλλιώς εορτή της καλής θέλησης, την πανσέληνο Ιουνίου.

 

Η ανθρωπότητα λαμβάνει μέσα από τους κοσμικούς σχηματισμούς των Μεγάλων Ζωών, των πλανητών δηλαδή, διαδοχικά τις ενέργειες της συνείδησης Χριστού, και της φώτισης, και την τρίτη πανσέληνο αποστέλλει διαμέσου της ενέργειας της Καλής  θέλησης, αυτές τις ληφθείσες ευλογίες σε ολόκληρο το ανθρώπινο γένος.

 

Αυτοί οι κοσμικοί σχηματισμοί, δημιουργούν τις λεγόμενες  Πύλες Φωτός, από όπου πολλαπλασιασμένες οι ενέργειες  που ο κάθε πλανήτης εκπέμπει προς  τη Γη, ραδιοβολούνται  προς όφελος της ανθρωπότητας.

 

Σε αυτές τις  μεγάλες Πύλες, μας παραστέκει η Σιωπηλή Λευκή Αδελφότητα των Αναληφθέντων Διδασκάλων που είναι οι διαμεσολαβητές ανάμεσα στον ουρανό και τη γη, ανάμεσα  στον άνθρωπο και το Θεό. Είναι αυτοί που διευκολύνουν την διαδικασία αποστολής, λήψης και απορρόφισης από εμάς, της κοσμικής ευλογίας.

 

 

Την πανσέληνο Ιουνίου ο Ηλιος ευθυγραμμίζεται με τον αστερισμό των Διδύμων.

Ο Πνευματικός ήλιος ακτινοβολεί το Ιερό πυρ, την Αγάπη, και ενεργοποιεί την ποιότητα της Καλής θέλησης, της θέλησης για το Αγαθό.

 

 

Το Ιερό πύρ ενεργοποιεί τις ποιότητες που φέρουν  οι  Δίδυμοι.

 

Αυτές είναι η επίγνωση της δυαδικότητας ,η διάκριση,και η επιλογή.

 

Επίγνωση της δυαδικότητας,  επίγνωση του καλού και του κακού, αυτών που καθορίζουν την τρισδιάστατη πραγματικότητα μας.

 

Διάκριση ανάμεσα στο τι προάγει το αγαθό και τι αντίθετα το εκφυλίζει.

 

Επιλογή, τον θρίαμβο δηλαδή της ελεύθερης βούλησης, τη δυνατότητα να

διαλέξω ανάμεσα στο καλό και το κακό.

 

Επιλέγω ανάμεσα στο συμφέρον του εγώ, το συμφέρον προς ίδιον όφελος, και στο συμφέρον της ψυχής,  κατ’ επέκταση  στο συμφέρον του Θεϊκού σχεδίου.

 

Το Θεϊκό σχέδιο είναι στην πραγματικότητα το σχέδιο όλων των ψυχών.

Το όργανο εκδήλωσης του σχεδίου της ψυχής είναι η ελεύθερη βούληση.

 

Μέσα από την ελεύθερη βούληση, έχω επίγνωση αυτού, διακρίνω τι το καθυστερεί, τι το υποστηρίζει και επιλέγω να θέσω εαυτόν στην υπηρεσία Του, μέσα από κάθε έκφραση της ενέργειας μου, κάθε σκέψη, λόγο, και πράξη.

Από όποια θέση κι αν βρίσκομαι, όποια κι αν είναι η φυσική μου υπόσταση, έχω τη δυνατότητα να υπηρετήσω η να αρνηθώ το Θεϊκό σχέδιο, να είμαι στην υπηρεσία δηλαδή της πραγμάτωσης του εαυτού  και της πραγμάτωσης ολόκληρου του ανθρώπινου γένους σε μία ανώτερη εξελικτική βαθμίδα.

Στην εορτή της ανθρωπότητας αναγνωρίζω την αληθινή  μου φύση και την εμπιστεύομαι.

Παύω να ταυτίζομαι με το εγώ, τις πλαστές του ανάγκες και τα δράματα που δημιουργεί.

Έτσι σηματοδοτείται η νίκη της Ζωής πάνω στη μορφή, η νίκη του Πνεύματος πάνω στην ύλη.

 

Αναγνωρίζω και υποστηρίζω την ενότητα με όλους, κάτι που τώρα, αυτούς  τους κρίσιμους καιρούς που διανύουμε είναι πιο απαραίτητο από ποτέ.

Ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε μονάδες, μας καθιστά αποκομμένους, ξέχωρους, αποκλεισμένους από το σύνολο του ζώντος οργανισμού που είναι η Ανθρωπότητα, μας καθιστά αδύναμους.

Η βίωση της ενότητας, φέρνει  δύναμη, και σηματοδοτεί την ενηλικίωση, την  ωριμότητα του γένους μας.

Οι άνθρωποι της Καλής θέλησης αναγνωρίζουν εαυτόν και όλους, σαν  καθ’ εικόνα και κάθ’ ομοίωση δημιούργημα της συμπαντικής Αρχής.

 

 

Η πίστη στην θεϊκή μας  υπόσταση είναι το Α και το Ω της εξέλιξης.

 

Σηματοδοτεί το τέλος του φόβου, την απαρχή της απελευθέρωσης από τα δεσμά που οι ίδιοι θέσαμε στον εαυτό μας, την εξισορρόπηση της ανθρώπινης διττής φύσης.

 

Αναγνωρίζω το δικαίωμα να είμαι φως και την δυνατότητα που έχω να αναπτυχθώ. Αναγνωρίζω την ικανότητα μου για να εκφράζω απεριόριστη αγάπη και μέσα από αυτή να δημιουργώ την πραγματικότητα.

Αναγνωρίζω την εκπόρευση μου από την Πηγή της Ανιδιοτελούς Αγάπης.

 

Γιορτή της Ανθρωπότητας, γιορτάζω το δικαίωμα να βιώνω το Φώς και επικοινωνώ αυτό το μήνυμα σε όλα τα αδέλφια μου!

 

Η Ανθρωπότητα ωριμάζει!

 

Και έτσι είναι.

 

Με αγάπη

 

Σοφία