Ο ιός και η Ελεύθερη βούληση

Απόσπασμα απο το satsang της ομάδας μας διαλογισμού.

Ο ιός και ο έλεγχος.
Εσείς, φοράτε ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο?
Κράνος, αν οδηγείτε μηχανή;
Ναι, προφανώς είναι η απάντηση, είναι τρόποι για να προφυλαχθούμε σε περίπτωση ατυχήματος.
Γνωρίζουμε αν και πότε θα έχουμε ένα ατύχημα, παρότι λαμβάνουμε μέτρα προστασίας;
Όχι είναι η απάντηση, δεν γνωρίζουμε.
Έτσι, ναι χρειάζεται να πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας για να προφυλαχθούμε από μικρόβια και ιούς, ειδικά αυτή την περίοδο. Θα νοσήσουμε παρ όλα αυτά?
Έχουμε έλεγχο πάνω στο πότε θα φύγουμε;
Όχι. Η αλήθεια είναι ότι ο μόνος έλεγχος που έχουμε είναι πάνω στην ενέργεια μας, στην σκέψη στο λόγο και στην πράξη μας, στη ζωή μας δηλαδή.
Στο τώρα μας.
Έλεγχο έχω μόνο πάνω στην ανθρώπινη βούληση μου και μέσω αυτής ίσως να φροντίζω τον εαυτό μου,  τρώω κατάλληλα, γυμνάζομαι,  έχω μια πνευματική πρακτική και  τα κάνω με χαρά για να προφυλάξω και να διατηρήσω την υγεία μου.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θά αρρωστήσω?
Όχι. Αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνω την ευθύνη για τη ζωή μου.
Δεν γνωρίζουμε την στιγμή που θα φύγουμε, μέχρι τότε όμως, αν το επιλέξουμε, κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.
Αυτός ο φόβος, αυτός ο πανικός απέναντι στην πανδημία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, στην ουσία δηλώνει το φόβο του ανθρώπου για το θάνατο και δηλώνει ότι ο άνθρωπος είναι αδύναμος,
Και ναι απέναντι στο θάνατο, απέναντι στη φύση είμαστε αδύναμοι, αυτή είναι συμπαντική αλήθεια, και όταν την συνειδητοποιήσουμε και συμφιλιωθούμε μαζί της, ελευθερωνόμαστε από το φόβο.
Ο άνθρωπος υπόκειται στους σημαντικούς νόμους και στο θάνατο αυτό είναι αλήθεια. Βέβαια, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται να ζήσουν και να εκδηλώσουν το ανώτερο δυναμικό τους, είναι δεδομένο ότι ο φόβος του θανάτου είναι πανίσχυρος.
Σε αυτούς τους πολύ έντονους καιρούς χρειάζεται να αναγνωρίσουμε αυτήν την συμπαντική αλήθεια, το μόνο στο οποίο μπορώ να έχω έλεγχο είναι ο εαυτός μου.
Αν έχω αυτήν την επίγνωση, η αντιμετώπιση της πραγματικότητας αλλάζει, και ίσως μπορώ να μεταδώσω και στους γύρω μου την αλλαγή της συνειδητότητας μου.
Αυτός ο ιός, όπως και καθετί, είναι μία μορφοποίηση της ενέργειας,
με σκοπό την χειραγώγηση του ανθρώπινου γένους.
Οι ενέργειες που τον αποτελούν, και μεταφέρει, είναι φόβος, αδυναμία, εκμηδένιση, χειραγώγηση. Είναι λοιπόν μία συνειδητότητα κινούμενη ανάμεσα μας, που θα συντονιστεί με τους ανθρώπους που μεταφέρουν τις ίδιες ενέργειες, ή και με αυτούς που έχουν συμβόλαιο να φύγουν.
Δε χρειάζεται να νοσήσει κάποιος για να συντονιστεί μαζί του, απλά διαβάζοντας γι’αυτόν , αν το επιτρέψει μπορεί να γεμίσει φόβο Και βέβαια θυμηθείτε ότι ο φόβος εξασθενεί –και-το ανοσοποιητικό σύστημα
Συντονιζόμενοι με το φόβο, οι άνθρωποι είναι πολύ εύκολο να χειραγωγηθούν από την εξουσία.
Την ίδια στιγμή υπάρχουν κι άλλες συνειδητότητες που κυκλοφορούν ανάμεσα μας.
Πάρα πολλές απ’ αυτές εκπέμπουν στη συχνότητα του φωτός και της αγάπης.
Είναι επιλογή μας με ποια συχνότητα θα συντονιστούμε.
Η χειραγώγηση της ανθρώπινης βούλησης, είναι αυτή τη στιγμή στο στόχαστρο της εξουσίας σε ολόκληρο τον πλανήτη και συμβαίνει με πολλούς τρόπους.
Αυτή η πανδημία είναι ένας τρόπος χειραγώγησης.
Ο άνθρωπος λοιπόν ναι, είναι ανίσχυρος απέναντι στο θάνατο.
Οταν όμως εστιάζει σε αυτή του την αδυναμία, χάνει τη δύναμη του, που είναι η δύναμη του τώρα, η δύναμη που έχει δηλαδή να ορίσει την ελεύθερη βούληση του.
Είναι λοιπόν, είναι κατάλληλο να εστιάσουμε σε αυτό που έχουμε έλεγχο, έτσι ώστε διαρκώς να βελτιώνουμε την σκέψη,το λόγο και τις πράξεις μας.
Με αυτό τον τρόπο, όταν έρθει η ώρα του θανάτου η συνειδητότητα μας θα είναι προετοιμασμένη και γαλήνια.
Ο φόβος του θανάτου ελαχιστοποιείται όταν ζούμε το κάθε λεπτό της ζωής μας με τον ύψιστο τρόπο, βιώνοντας το ανώτερο δυναμικό μας.
Έτσι ,ναι πλένουμε τα χέρια μας σχολαστικά, γιατί τιμούμε τη ζωή μας, την φροντίζουμε και ταυτόχρονα εμπιστευόμαστε την στιγμή της αποχώρησης μας.