Τό προσωπικό σου mantra

 

Ποια είναι η πρώτη σου σκέψη το πρωί?

Ποιος είναι ο εσωτερικός σου ήχος?

Τα mantras , είναι λέξεις και ήχοι πού  έχουν δοθεί  στην ανθρωπότητα, για να μας βοηθούν στην εστίαση της σκέψης,  και την ενδυνάμωση της ενέργειας μας.

Υπάρχουν σε όλες τις πνευματικές παραδόσεις, στον βουδισμό, στο χριστιανισμό, στο σαμανισμό, στον ινδουισμό. Γειώθηκαν από σοφούς και από τις αρχές του κόσμου μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνται ευρύτατα. Οι γκουρού μυούν  τους μαθητές και τους παραδίδουν το δικό τους προσωπικό mantra ανάλογα με τις ανάγκες που διαβλέπουν.

Υπάρχουν ήχοι που μας συντονίζουν με την ενέργεια της προστασίας, της υγείας, της ευγνωμοσύνης και όλοι είναι πολύτιμοι.

Το πιο σημαντικό από όλα όμως, είναι το δικό μας προσωπικό mantra,αυτό που ακούγεται μέσα μας μόλις ανοίγουμε τα μάτια μας κάθε πρωί. Με αυτό το mantra ξυπνάμε  και μέσω αυτού διαμορφώνουμε την ημέρα μας και τη ζωή μας.

Ποια είναι η πρώτη σου σκέψη το πρωί? Aυτή θα ακουστεί σε όλα σου τα κύτταρα και θα τα προγραμματίσει.

Τι σκέφτονται οι άνθρωποι μόλις ανοίγουν τα μάτια? Πόσοι σκέφτονται άραγε ,τι τυχερός που είμαι, άλλη μια μέρα της ζωής μου ξεκινά, πως μπορώ να την τιμήσω, να την απολαύσω?

Η πλειοψηφία των ανθρώπων ακούει μέσα της τον φόβο, την δυσαρέσκεια, την έλλειψη. Το mantra που δημιουργεί η ανθρωπότητα μεταφέρει την ενέργεια του θυμού και της βίας,

ο ήχος του είναι  χαώδης, σκοτεινός .

Η αρμονικός ήχος του Σύμπαντος, η Μουσική των Σφαιρών, ο τόνος της Αγάπης είναι εγγεγραμμένα στα κύτταρα μας, αλλά η ελεύθερη βούληση μας, εκφέρει ήχο χαμηλότερης δόνησης και μας απομακρύνει απο την καθοδήγηση και την ενδυνάμωση που μας παρέχει η Δημιουργία.

Ετσι, ποιο mantra επιλέγεις κάθε μέρα? Τι σκέψη επιλέγεις να ακολουθήσεις?

Οι σκέψεις αγάπης, ευγνωμοσύνης, και επάρκειας, δημιουργούν μέσα μας  αρμονία  και συνήχηση με τον Συμπαντικό ήχο της Αγάπης .

Δημιουργούν υγεία, χαρά και αφθονία σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης μας.

Αν όλοι οι άνθρωποι δημιουργήσουμε  το δικό μας mantra με αυτές της ενέργειες ,ο ήχος της ανθρωπότητας θα αλλάξει, και θα εναρμονιστεί με τον πρωταρχικό ήχο της Δημιουργίας.

Και  η Αγάπη  θα ακουστεί ξανά.